Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Επίσκεψη επιστημονικής ομάδας από τις Αθλητικές Ακαδημίες της ΟΠΑΠ Α,Ε,

Όπως είναι γνωστό η Ακαδημία μας Μινώταυρος-Ν. Μινωταύρου Μουρνιών συγκαταλέγεται (για 3η συνεχόμενη χρονιά) στις 125 πρότυπες αθλητικές ακαδημίες του ΟΠΑΠ Πανελλαδικά. 
Στα πλαίσια του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Μαρτίου στις 7:00 το απόγευμα στο γήπεδο μας, επίσκεψη από την επιστημονική ομάδα της ΟΠΑΠ. ΑΕ.
Λόγο της επίσκεψης του επιστημονικού προσωπικού θα υπάρξουν αλλαγές στο πρόγραμμα των προπονήσεων έτσι ώστε όλα τα παιδιά της ακαδημίας να έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν στο σεμινάριο. Συγκεκριμένα οι προπονήσεις για τα τμήματα 2012 (Τραχανατζής), 2011 (Κατσαβριάς) και 2010 (Κυπραίος) που είναι προγραμματισμένες για την Πέμπτη 22 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 21 Μαρτίου και ώρα 6:45μμ.
Το event θα έχει διάρκεια 1 ώρα και αφορά διαδραστικά παιχνίδια από τους διατροφολόγους του προγράμματος, ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση του επιστημονικού προσωπικού του προγράμματος με τους προπονητές των τμημάτων.

 Η ενημέρωση από τις Αθλητικές Ακαδημίες:


Kαλησπέρα σας ,
Σε συνέχεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας ,για την επικείμενη επίσκεψη με τους διατροφολόγους  που επιβεβαιώσαμε να γίνει21/3/2018 και ώρα 19:00-20:00 σας στέλνουμε και γραπτά τα υλικά που θα χρειαστούμε από μέρους σας για την διεξαγωγή της.
.
                                               Υλικά
12-18 μπάλες
                                     Περιγραφή ενέργειας

Χώρος:
Γήπεδο προπόνησης

Στόχος:
Τα παιδιά καλούνται μέσα από τη μεγάλη πρόκληση συμμετέχοντας σε διαφορετικές δοκιμασίες δεξιοτήτων του ποδοσφαίρου και διατροφής να εκπαιδευτούν βιωματικά σχετικά με:
v  σημαντικές διατροφικές συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσουν ώστε να έχουν σωστή ανάπτυξη και καλή απόδοση καθ’ όλη την διάρκεια της «ποδοσφαιρικής σεζόν» .
Αναλυτικά θα εκπαιδευτούν
·         στα σημαντικά συστατικά και τρόφιμα που πρέπει να έχουν καθημερινά για μέγιστη απόδοση (φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά),
·         τους υδατάνθρακες – τα είδη των υδατανθράκων και αυτούς που επιλέγουμε στα γεύματα πριν την προπόνηση,
·         το «ταπεράκι του νικητή» που θα πρέπει να συνοδεύει τον ποδοσφαιρικό τους σάκο σε κάθε προπόνηση και αγώνα,
·         το ισοζύγιο ενέργειας και πώς αυτό συμβάλει στην καλύτερη ανάπτυξη και διαχείριση του βάρους μας
v  ταυτόχρονα να κατανοήσουν βιωματικά την έννοια, το όφελος και τη σημασία που έχουν αξίες όπως το ομαδικό πνεύμα, η συνεργασία, ο υγιής ανταγωνισμός, ο σεβασμός και η αποδοχή στην καθημερινή κοινωνική ζωή τους και την λειτουργία της ομάδας τους.

Με εκτίμηση ,

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ